top of page

VERTROUWD en persoonlijk

Drankenhandel Pluym is een echt familiebedrijf. Professioneel, maar met familiale waarden. Persoonlijke service en een vertrouwd gezicht of stem staan bij ons voorop. Van onze vakkundige chauffeurs tot aan onze servicegerichte binnendienst. Onze kracht zit in korte lijnen dat heeft als voordeel een snelle besluitvorming. Altijd met het oog op ons gezamenlijk belang. 

Bijna 70 jaar een begrip als Zeeuws-Vlaamse horeca groothandel.

Drankenhandel Pluym is een van de grootste drankenhandels van Zeeland. Wij staan voor meer dan zeventig jaar enthousiast, typisch Zeeuws ondernemerschap. Onze voorgeschiedenis gaat eigenlijk nog verder terug. Naar het jaar 1836 toen Bierbrouwerij “ De Appel” door de broers Piet en Louis de Kerf werd opgericht. Horeca zit in ons bloed!

Drankenhandel Pluym is een familiebedrijf en wordt met hart en ziel geleid door de families de Vliegere en de Kerf. Dat heeft een aantal voordelen: passie voor het product en het streven naar continuïteit ofwel hart voor de zaak, hart voor onze klanten. Uw succes, maken onze zaak ook tot een succes.

Pluym_v01_foto's_levering_medres (44 van 66)-min.jpg
historie2.jpg

Uitgebreide Historie

Voor wie onze herkomst nog wat ietsje beter wil leren kennen. Leest u mee?

Familie de Kerf: Bierbrouwerij “ De Appel”

Op 25 mei 1838 krijgt Charles Louis de Kerf toestemming van de Staten Generaal van de Provincie Zeeland voor het bestieren van de brouwerij De Appel. 

 

Tot 1935 maakt de brouwerij -onder leiding van Piet en Louis de Kerf- bovengistend bier en is er ook een eigen mouterij in gebruik. Daarna ligt de focus op ondergistend bier, de productie van limonade en het “Ter Eecken’ bronwater. Na WOII blijft het bedrijf nog een tijdje bestaan als distributeur van brouwerij ” De Drie Hoefijzers“.

Broer Pluym: dorst lessen sinds 1957

Na 5 jaar vertegenwoordiger te zijn geweest bij de Westdorpse Brouwerij Van Waes - Boots begint Broer Pluym in 1957 zijn eigen drankenhandel en neemt hij de distributie van de bieren van brouwerij “ De Drie Hoefijzers” over van familie de Kerf. De oprichting van het huidige Pluym is een feit wanneer Broer Pluym een kleine drankenhandel vanuit een loods runt. Broer gaat in Sint Jansteen en Heikant langs de deuren. Na verloop van tijd gaat de drankenhandelaar ook aan cafe’s leveren.

Loek de Kerf en Joop de Vliegere

In 1989 nemen de boezemvrienden Loek de Kerf en Joop de Vliegere de inmiddels flink gegroeide drankenhandel over van de familie Pluym. Vanwege de goede reputatie wordt de bedrijfsnaam voortgezet. In 1997 neemt Pluym drankenhandel Vermeerssen (distributeur van Dommelsch) over. De drankenhandel sluit zich aan bij de Vereniging van InBev Agenten (V.I.A.).

 

Na een kort ziekbed overlijdt Joop in 2009. Een nieuwe generatie komt hierdoor versneld de gelederen versterken. Loek’s zoon Jeroen en Joop’s zoon Jurriaan doen hun intrede binnen het bedrijf.

Sinds die tijd is de drankenhandel en het leveringsgebied fors gegroeid door de overname van 2 collega drankenhandels (Kolijn en Radder). Loek heeft zijn activiteiten overgedragen en Jeroen en Jurriaan zijn met hun team dagelijks bezig om klanten iedere dag opnieuw te voorzien van de beste service.

bottom of page